top of page

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Maak een verschil

Wanneer de laatste uren zijn aangebroken voor het vertrek terug naar Nederland is er altijd de angst dat je iets bent vergeten. Iets niet hebt gezien of niet hebt vastgelegd. Dat je misschien niet iedereen hebtgehoord en er geen juist beeld is wat je mee neemt in je bagage. Die angst ontbrak mij dit keer volledig. Het laatste half uur in het SOS Kinderdorp liet ik de ruim 360 foto’s nog eens aan me voorbij gaan. Ik dacht terug aan het ontvangst waar de kinderen ons toe zongen. Ik dacht aan hoe welkom we waren in de huizen van verschillende moeders. Hoe we in de vier dagen in het dorp zijn opgenomen als familie. Hoe iedereen onze namen wist, ons behulpzaam was, maar vooral hoe iedereen zichzelf bleef. En dat laatste is misschien wel de reden waarom ik nu geen angst had iets te hebben gemist. Nooit heb ik het gevoel gehad dat we een andere voorstelling van zaken kregen dan de werkelijke.

De trots van deze mensen, de verantwoordelijkheid die ze samen nemen voor de kinderen in het dorp. De initiatieven die ze ontplooien met de familieversterkende programma’s en de zorgen op het medische vlak komen allemaal vanuit het hart. Ik heb gezien wat er nodig is, gehoord wat er wordt gemist maar bovenal gevoeld wat er wel is. En dat is liefde. Liefde is er in overvloed maar hoe goed deze basis ook is, het is niet genoeg. Ik wens mijn reisgenoten Sandra en Daan van SOS Kinderdorpen ongelooflijk veel succes bij het werven van fondsen voor dit geweldige land, deze geweldige mensen en de vele kinderen die ik heb ontmoet. Zij hebben de gesprekken gevoerd, alle mensen geïnterviewd om zo een helder beeld te krijgen van wat er echt noodzakelijk is. Ik vertrok met twee camera's, negentig gigabyte aan geheugenkaarten, laptop en een tas vol accessoires naar Tsjaad. Ik ben thuis gekomen met een hoofd vol indrukken en kan nu echt zeggen dat het werk van SOS Kinderdorpen een verschil maakt wat er toe doet.

OVERIGE BERICHTEN
bottom of page