top of page

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Familie is je basis

Elke reis heeft een moment waarin alles wordt samengevat van wat je hebt ervaren. Waarin je gevoelens worden bevestigt door één zin, een blik of een situatie . Deze reis was dat op de laatste dag. Tegenover het SOS Kinderdorp is een van de twee jongenshuizen. In deze huizen worden jongens die langzaam man beginnen te worden ondergebracht en onder de verantwoording van een begeleider voorbereid op hun toekomst. Ze gaan van hieruit naar school, leren koken en werken aan hun zelfstandigheid. En hoewel ze een baard beginnen te krijgen, het testosteron zichtbaar wordt in hun doen en laten zijn het ergens nog altijd kinderen. Toen we tegenover een van de jonge mannen zaten vertelde hij over zijn dromen. De keuzes voor de toekomst stonden vast, of profvoetballer of advocaat wilde hij worden. Hij vertelde over school en over zijn vrienden met wie hij nu samen leeft.

We vroegen hem of hij nog wel eens naar zijn SOS moeder ging om te vertellen hoe het met hem gaat. Vanaf dat moment krulde zijn mondhoeken omhoog en vertelde hij ons dat hij dagelijks nog even langs loopt. Zijn moeder Pauline, hadden we eerder die week opgezocht en vastgelegd met haar kinderen op een foto. Ik zocht de foto op en liet hem deze zien. En toen sprak hij de legendarische woorden. “Dat is mijn familie”. Zijn ogen begonnen te stralen, zijn hoofd boog iets en met een vertedering bekeek hij zijn broers en zussen. Hij benoemde ze één voor één en bij elk was de trots voelbaar. Dit was voor mij het moment dat duidelijk werd dat “Familie is je basis” niet slechts een commerciële slogan is van SOS Kinderdorpen. Niet gewoon een quote die lekker bekt en waarmee je probeert je werk onder de aandacht te brengen. Familie is echt de basis voor de toekomst van deze jongen. En met hem van alle kinderen die in het SOS Kinderdorp wonen. Het is de basis voor iedereen die nog een familie heeft en wordt ondersteunt door de familie versterkende programma’s. Van alle families die bij elkaar worden gehouden door medische hulp vanuit het medische centrum.

OVERIGE BERICHTEN
bottom of page