top of page

Cees

Wie in zijn winkel komt, komt in zijn leven. Een leven dat zich afspeelt tussen het verleden van anderen.

Cees runt een kringloopwinkel in Rotterdam. Een winkel waar rotzooi voor de één, een schat is voor de ander. Het is maar hoe je tegen iets aankijkt. Net zoals je naar het leven van Cees op verschillende manieren kunt kijken. Heeft hij louter pech gekend, misschien naïef geweest? Is Cees slachtoffer geworden van zijn goedheid of is dit leven gewoon zijn leven?

Hij kent de verhalen achter de spullen, de mensen van wie het was, en van wie het gaat worden. Hij ziet ze langs elkaar heen bewegen op nog geen 70m2 in een steeds wisselend interieur. Alles is te koop, over de prijs valt te praten, over het doel niet. Iedere euro die over de toonbank gaat is niet voor hemzelf. Het is een opbrengst die het leven van kinderen met een beperking mooier kan maken. Kinderen voor wie de toekomst soms maar heel kort is, die geen tweede kans krijgen zoals de spullen bij Cees.

Cees heeft misschien niet zelfgekozen voor het feit dat hij nu hier in deze winkel zijn dagen door brengt, maar het is zijn leven. Een leven dat zich afspeelt tussen de toekomst van anderen. Een toekomst die te koop is in zijn winkel.

OVERIGE BERICHTEN
bottom of page