top of page

Gerard

Zijn droom werd zichtbaar op het witte doek. Inmiddels acht films verder, verschillende prijzen waaronder een Gouden Kalf, heeft Gerard invulling gegeven aan zijn grote passie.

Het was pas in 2000 dat hij de kans kreeg om zijn talent vorm te geven. Na een leven in de horeca werden de sterke verhalen van aan de bar, omgezet in bewegend beeld. Hij nam de regie over zijn leven, zijn acteurs en zijn dromen. Een buitenbeentje zonder opleiding of achtergrond in de wereld van cinematografie maar met één duidelijk doel, filmmaker worden.


In het hoofd van Gerard is het een wervelwind van verhalen. Zijn dagelijkse bezigheden zijn opgebouwd uit dialogen, scripts, dramatologie en beeld. Veel van de verhalen krijgen hun fundament op papier, worden aangepast, herschreven, beoordeeld en te licht bevonden. Soms is er die parel, een idee dat van papier naar film moet worden gebracht. Een parel die is ontstaan in de oester van Gerard zijn verleden. Een herinnering die hem heeft gevormd tot wie hij is.


Het film maken is daarmee niet langer een passie maar een wezenlijk onderdeel van de verdere vorming van Gerard als mens, regisseur, vriend, vader, broer, zoon en mijn oom. Gerard gaat 96 jaar oud worden. Dat heeft hij met zichzelf afgesproken want hij is nog niet klaar met het vertellen van zijn verhalen.

Comentários


OVERIGE BERICHTEN
bottom of page